Inregistrare FAQ Cautare Membri Grupuri Autentificare
Raspunde la subiect
ARATA-I MAMEI .......AICI GASESTI RETETE CULINARE 
dan
Membru cu acte in regula

Data inscrierii: 19/Sep/2007
Mesaje: 73
Raspunde cu citat (quote)
2 ore (complexitate redusa) SE CHIAMA GULAS BOGRACI SI E DELICIOASA
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.
Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.
Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul cu ardei iute.



Ultima modificare efectuata dan la Dum Dec 30, 2007 9:28 am, modificat de 4 ori in total
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
PIZZA LA MICROUNDE 
dan
Membru cu acte in regula

Data inscrierii: 19/Sep/2007
Mesaje: 73
Raspunde cu citat (quote)
Felii de pâine, Caºcaval, Salam(preferabil Kosarom Brateº), Ketchup, Ciuperci,
Ou(preferabil).
Mod de preparare
Se aºeazã pe un vas de yena feliile de pâine. Se taie aproximativ 5-6 felii de salam. Se rade pe o razãtoare caºcaval ºi se pune în vas(nu cel de yena ci alt vas) împreuna cu salamul tãiat.Se adaugã cipercile peste salam si caºcaval. Se amestecã toate cu Ketchup ºi preferabil cu ou.
Se lasã în microunde aproximativ 15

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CIORBA DE BURTA 
dan
Membru cu acte in regula

Data inscrierii: 19/Sep/2007
Mesaje: 73
Raspunde cu citat (quote)
3 ore (complexitate ridicata)
Ingrediente
1 kg burta
1 os vita cu maduva
1 genunche de vitel
4 morcovi
2 partunjei
1 telina
1 ceapa
2 capatini usturoi
3 gogosari murati
1 lamiie
sare
piper
otet
5 oua
500 ml smintina
Mod de preparare
Burta,osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora.apa se arunca.apoi se pun la fiert pina cind genunghiul de vitel se inmoaie si devine o gelatina foarte moale.se pune apa doar cit sa acopere toata carnea.cind toate sint fierte, burta si genunchiul se taie foarte subtiri.separat se fierb morcovii,patrunjeii,telina si ceapa.supa de zarzavat se adauga peste carne.din legume se poate face o salata de boeuf.gogosarul murat se taie feliute,usturoiul se piseaza .lamiia se stoarce.toate acestea se adauga in supa.se pune sare si piper dupa gust.mai fierbeti inca o jumatate de ora.daca nu este suficient de acra ,adaugati otet dupa gust.din galbenusuri .o lingura faina si smintina faceti o dresatura.trageti ciorba de pe foc si o dregeti,

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CRAP LA CUPTOR 
dan
Membru cu acte in regula

Data inscrierii: 19/Sep/2007
Mesaje: 73
Raspunde cu citat (quote)
Un crap de 1,5 kg.
3 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 cepe, doi
catei de usturoi, doua foi de dafin, 5 boabe de piper,
o lingura de bulion de rosii, sare.
Mod de preparare
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa
stea cel putin un sfert de ora. Se aseaza intr-o cratita lunga si se
pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de
dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.
Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si
jumatate. Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ARATA-I MAMEI .......AICI GASESTI RETETE CULINARE 
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT  
Pagina 1 din 1  

  
  
Raspunde la subiect