Inregistrare FAQ Cautare Membri Grupuri Autentificare
Raspunde la subiect
Grupul de elevi de la scoala generala prejmer 
dan
Membru cu acte in regula

Data inscrierii: 19/Sep/2007
Mesaje: 73
Raspunde cu citat (quote)
Gest greu de priceput
Orgoliile Direcþiei de la Protecþia Copiilor alungã colindãtorii

• Conducerea DGASPC a refuzat accesul unui grup de copii din Prejmer care veniserã cu daruri la centrul „Razã de luminã“, numai pentru cã elevii nu s-au adresat direct Direcþiei

Un grup de elevi de la ªcoala Generalã din Prejmer, care au dorit sã facã o bucurie copiilor de la Centrul de Nevãzãtori „Razã de luminã“, din Braºov, s-au trezit în mijlocul unei dispute de neînþeles.
Iniþial, elevilor din Prejmer li s-a interzis sã îi colinde ºi sã le ofere daruri micuþilor aflaþi la centru, pe motiv cã au apelat mai întîi la asociaþia „Catharsis“ ºi nu au depus solicitarea direct la sediul Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului. Dupã mai multe discuþii, elevii prejmereni au reuºit ieri sã-ºi cînte colindele ºi le ofere darurile pregãtite copiilor nevãzãtori. Gestul conducerii Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului este cu atît mai greu de înþeles cu cît Centrul de Nevãzãtori „Razã de luminã“ a fost construit la iniþiativa ºi cu sprijinul asociaþiei „Catharsis“.

Gest refuzat

Totul a început sãptãmîna trecutã, cînd Andreea Dogar, elevã în clasa a VIII-a la ªcoala Generalã din Prejmer, s-a hotãrît, împreunã cu colegii ei, sã aducã un strop de bucurie în sufletele copiilor de la centrul „Razã de luminã“ din Braºov. Eleva s-a interesat pe Internet cine ar putea sã o ajute sã ajungã la copii ºi a aflat cã preºedinta asociaþiei „Catharsis“, Azota Popescu, a mai fãcut astfel de acþiuni ºi cu alte ocazii. A luat legãtura cu ea, iar în data de 13 decembrie, Azota Popescu a trimis cãtre DGASPC o solicitare prin care cerea acordul ca grupul de elevi sã fie primit în data de 17 decembrie la centrul „Razã de luminã“. A avut parte însã de o surprizã. Vinerea trecutã a primit rãspunsul DGASCPC. Era unul negativ. Dupã o nouã rundã de discuþii, situaþia s-a schimbat, iar directorul DGASPC a aceptat ca elevii sã-i colinde ºi sã le împartã jucãrii ºi dulciuri micuþilor. Cei opt copii de la centrul „Razã de luminã“ s-au bucurat foarte mult de vizitã ºi s-au arãtat încîntaþi de darurile Moºului. „Am citit o poveste în care o fetiþã a fãcut daruri copiilor sãrmani. Am vorbit cu pãrinþii mei ºi m-am hotãrît ca, împreunã cu colegii, sã facem ºi noi un gest mãrimos. Am adus haine, jucãrioare ºi dulciuri“, a spus Andreea Dogar, eleva de la ªcoala Generalã din Prejmer, care a avut iniþiativa acestei acþiuni.

„Nu îi refuzã pe copii, ci asociaþia Catharsis“

Preºedinta asociaþiei „Catharsis“ s-a arãtat extrem de dezamãgitã de atitudinea Direcþiei pentru Protecþia Drepturilor Copiilor. „Andreea Dogar de la ªcoala Generalã din Prejmer m-a sunat sãptãmîna trecutã spunîndu-mi cã a aflat de centrul pentru copii nevãzãtori de pe Internet. M-a rugat sã-i facilitez venirea cu grupul ca sã-i colinde pe copiii de la Centrul de Nevãzãtori. Eu am informat-o cã în 19 decembrie este serbarea organizatã la centru ºi cã atunci vom merge ºi noi, cei de la asociaþia „Catharsis“. Iniþial, fetiþa a fost de acord, dar douã zile mai tîrziu m-a sunat ºi mi-a spus cã nu mai pot sã vinã miercuri, cînd este serbarea, pentru cã ea pleacã marþi din þarã ºi cã ar prefera sã vinã luni. Eu am scris imediat cãtre DGASPC o adresã prin care solicitam acordul instituþiei ca grupul de elevi de la Prejmer sã aibã permisiunea sã intre sã-i colinde pe copiii de la centru. Vineri, dupã orele 14.00, am primit un telefon de la directoarea generalã care mi-a spus cã echipa de lucru de la direcþie a hotãrît sã nu primeascã colindãtorii ºi ca atare sã nu aducem copiii. Tot atunci mi s-a mai precizat cã de fapt nu îi refuzã pe copii ci asociaþia «Catharsis», reprezentatã prin mine. Am rãmas stupefiatã. Astfel, astãzi (n.r. - ieri), la ora 9.00, am sunat-o din nou pe doamna directoare de la DGASPC, crezînd cã este într-o pasã mai bunã. Am informat-o cã acest grup de elevi a închiriat un microbuz, cã elevii vor veni alãturi de dirigintã ºi am rugat-o sã dea dispoziþie ca la ora 12.00 grupul sã poatã intra în centru. Doamna mi-a spus cã nu îºi schimbã decizia. Noi totuºi am venit, iar copiii au fost lãsaþi pînã la urmã sã colinde. Este foarte trist cã acum, înainte de sãrbãtori, cînd spiritul Crãciunului se simte în toate casele ºi în toate sufletele, chiar DGASPC se opune unor gesturi frumoase“, a declarat Azota Popescu, preºedinta asociaþiei „Catharsis“.

Explicaþie de neînþeles

Conducerea DGASPC susþine în continuare cã nu ar fi fost probleme dacã elevii ar fi apelat direct la aceastã insituþie ºi nu prin intermediari. Practic, un gest frumos a fost refuzat pe motiv cã nu s-a respectat procedura birocraticã. „Un grup de elevi din Prejemer au dorit sã vinã sã cînte colinde ºi sã aducã cadouri copiilor asistaþi. Este vorba despre un centru pentru cei cu deficienþe de vedere. Pentru cã nu s-a solicitat DGASPC permisiunea de a intra, iniþial am cerut sã fie interzis accesul colindãtorilor, deoarece nu s-a respectat procedura în acest caz. Am revenit apoi asupra deciziei pentru cã am considerat cã venirea colindãtorilor va fi un prilej de bucurie pentru micuþii asistaþi, ceea ce s-a ºi întîmplat“, a spus Mihaela Maxim, directorul DGASPC.
de: Roxana STOICA
Exclamation

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vrajeala 
Lau
Junior

Data inscrierii: 21/Dec/2007
Mesaje: 15
Raspunde cu citat (quote)
ce vrajeala pe capu astora
nu am avut nici o problema

la intrare
sau cu aia...de care zic astia de la ziar....

da in fine

kt poate sa inventeza lumea asta...... Exclamation Exclamation Rolling Eyes

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Grupul de elevi de la scoala generala prejmer 
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT  
Pagina 1 din 1  

  
  
Raspunde la subiect